4 feb

De Falske 9’ere Xtra pt. 12

Der er endnu engang tid til De Falske 9’eres udpluk indenfor fodboldlitteraturen. Vi er i en periode i Premier League, hvor vi har både Capital One Cup, FA Cup, midtugekampe og snart starter de europæiske turneringer igen. Så er det jo godt, at midt i alt dette kaos,  at der er et fast holdepunkt. Det er selvfølgelig DF9 Xtra!

Så det er gang i læsningen derude!


Aidin anbefaler: “Det er vist ingen hemmelighed, at vi på DF9-redaktionen på mange måder er fodboldromantikere. Én af de ting, vi savner og efterlyser allermest, er den almene høflighed at give en træner en fastsat, beskyttet minimumsperiode til at indføre og implementere egne idealer, taktikker og principper. Det hører desværre til sjældenhederne på nutidens svimlende hurtigt drejende fodboldklode, men derfor kan man jo godt stille sig selv det spørgsmål, som Rob Smyth stiller og besvarer med kendetegnende dedikation og blodtørst: Hvordan ville den nyere fodboldhistorie se ud, hvis nutidens pres fra hierarkier, media og ikke mindst højtråbende og ofte lidet anende tilhængere havde været lige så intens for 10, 20, 30 år siden?

Bloggen her tager udgangspunkt i cirkusset omkring Louis van Gaals situation i Manchester United. Talsmand for ledelsen citeres for at sige: “We took the decision because of the hundreds of letters from United fans expressing dissatisfaction with the type of football the team have been playing” – men hvad går det lige ud på? Læs bloggen og få svaret.
Fodboldpodcast

Andreas anbefaler: “Ah, the magic of the FA Cup. Hvert år giver det anledning til undren, at toptændte professionelle spillere fra League One og League Two formår at sende Premier League-holdenes reserver uden kamptræning ud.

I år er en af succeshistorierne Oxford United fra fjerdehøjeste række, der blandt andet er blevet endestation i turneringen for ellers så formstærke Swansea.

Og traditionsklubben Oxford United, der i øjeblikket ligger på en tredjeplads i League Two, kan meget vel være en klub, man kommer til at se mere til i fremtiden. The Guardian tegner et portræt af en klub ‘on the rise’.
Fodboldpodcast

Martin anbefaler: “Siden José Mourinhos første periode i Chelsea, som vel nok kan betegnes som Roman Abramovichs Chelsea-projektet storhedstid, virker det som om, at de blå fra London har jagtet netop den tids succes lige siden. Jagten på fortidens triumfer blev understreget ved Mourinhos tilbagekomst i sommeren 2013, og krakelerede vel endeligt ved netop hans fyrring i december 2015.

Det betyder med andre ord, at Chelsea med hr. Abramovich i spidsen, skal have et nyt fokus og jagte succesen på en helt anden måde. Om fansene vil det eller ej. Det betyder også et opgør med fortidens “levn”, som er nogle af de gamle koryfæer fra Mourinho-æraen. Den sidste af de spillere, og muligvis grundstenen i Mourinhos succestid, er John Terry. Guderne skal vide, at jeg ikke er Terrys største fan. Langt fra. Men man kan ikke underkende hans betydning og indflydelse som institution i Chelsea. Derfor er det interessant, at han selv har været ude og snakke om, at han nok stoppe i Chelsea, og at klubben måske er ved at ændre det føromtalte fokus. Så her er en interessant artikel, om behovet for at klippe båndene til kaptajn, John Terry.”
Fodboldpodcast

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.