19 feb

De Falske 9’ere Xtra pt. 13

Fredag! Det betyder af De Falske 9’ere stikker hånden ned i godteposen, og forkæler jer med fodboldlækkerier. Endnu engang står vi over for en Premier League-pause, og selvom der er FA Cup og de europæiske turneringer på programmet, så er det nok bedst, at vi atter engang puster luft i den litterære ballon vi kalder for DE FALSKE 9’ERE XTRA!

Så… læsebrillerne på og igang!


Aidin anbefaler: “Vi i er øjeblikket vidne til et kinesisk fodboldprojekt af imperisk kaliber. Middelmådige sub-topspillere hentes til Fjernøsten for svimlende summer i et kombineret kommercielt og statsligt forsøg på at profilere Kina i fodboldverdenen. Fremtiden er uvis – bogstaveligt og kortsigtet talt, da det kinesiske transfervindue stadig er åbent nogle uger endnu.

I Tyrkiet havde man lignende ambitioner, og der gik det ikke helt, som man havde håbet og planlagt. Ganske vist er Kina ikke underlagt UEFA’s Financial Fair Play-reglementer. Men i forhold til ambitionernes storladenhed, signalværdi og uventede ankomst kan der alligevel drages paralleller mellem de to landes projekter, ikke mindst hvordan folket og dets identitet præger forretningsmodellen.

I denne artikel fra Reuters kigger journalisterne Asli Kandemir og Ceyda Caglayan på, hvordan Tyrkiet sigtede mod stjernene, men ramte overboen.”
Fodboldpodcast

Andreas anbefaler: “En i internet-kontekst halvgammel sag, men ikke destro mindre synes den fortsat relevant, nu hvor et kobbel midtjyske ulve har gjort sit til, at der kan blive kaldt udskiftning på Manchester United-bænken før tid.

The Blizzard giver sit fremragende bud på, hvorfor tredje sæson i en klub altid synes at ende i tårer for Mourinho.”
Fodboldpodcast

Martin anbefaler: “Fra tid til anden ser vi spillere fra Premier League-klubber, som af forskellige årsager ikke er med i truppen, stå i blandt deres klubs fans til en kamp. Ofte hyldes det som loyalitet, klubfølelse og et stærkt bånd til klubbens supportere, men det er kun når det kører godt for holdet og alt er godt.

Richard Sadlier, som havde karriere lige unde Premier League i Millwall og en optræden på det irske landshold, har skrevet en artikel om, hvorfor kombinationen af spillere og fans ude i offentligheden er en dårlig idé. Jeg er ikke helt enig med manden, men synes det er en interessant vinkel på det. Jeg er personligt vild med at se, når Man Uniteds spillere er med iblandt fansene. Hvad si’r du?!”
Fodboldpodcast

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.